IT’s 3 Comedy Classrooms in november


Worden jouw emoji’s ook weleens verkeerd opgevat? Iedereen gebruikt ze in de app of op social media. Maar waar de één bijvoorbeeld denkt dat het handen zijn bij het bidden, ziet de ander een high five. Zelfs het sturen van het duimpje omhoog kan héél anders overkomen. En blijkbaar ben je een ‘boomer’ als je de smiley met tranen van het lachen gebruikt. Over bepaalde groente-emoticons nog maar te zwijgen. Kom op 15 november naar Comedy Classroom en leer meer over de rol van emoji’s in taal met een expert én met improvisatiecomedy.

𝔻𝕖 𝕥𝕒𝕒𝕝 𝕧𝕒𝕟 𝕖𝕞𝕠𝕛𝕚’𝕤

Taalwetenschappers zijn het vaak eens dat emoji’s geen taal zijn. Er zijn bijvoorbeeld geen grammaticaregels en er is geen vaste woordvolgorde. Er is ook geen standaard manier van het gebruik van emoji’s. In Comedy Classroom verdiepen we ons verder met wetenschapper Lieke Verheijen van de Radboud Universiteit.

𝕀𝕞𝕡𝕣𝕠𝕧𝕚𝕤𝕒𝕥𝕚𝕖𝕔𝕠𝕞𝕖𝕕𝕪

Improvisatieacteurs van IT’s – Improschool Tilburg spelen daarna een voorstelling zonder voorbereiding én aan de hand van input van het publiek. Het is daardoor een show die je nog nooit hebt gezien én die je ook nooit meer zult zien. Het publiek kan bij sommige geïmproviseerde scènes meespelen, maar je mag uiteraard ook alleen kijken.

ℙ𝕣𝕒𝕜𝕥𝕚𝕤𝕔𝕙𝕖 𝕚𝕟𝕗𝕠𝕣𝕞𝕒𝕥𝕚𝕖

Datum: woensdag 15 november
Tijd: 19.30-21.30 uur
Locatie: StemmingMakerij (Bibliotheek LocHal)
Kosten: €5,00, inclusief pauze drankje
Aanmelden: tot 24 uur voor voor de voorstelling zijn tickets te reserveren via its@improschooltilburg.nl. Daarna zijn tickets aan de deur te verkrijgen zolang de voorraad strekt.
LET OP: er zijn al veel reserveringen en beperkte plaatsen. Mail dus snel als je verzekerd wil zijn van een plekje.

𝕎𝕖𝕖𝕜 𝕧𝕒𝕟 𝕕𝕖 𝕄𝕖𝕕𝕚𝕒𝕨𝕚𝕛𝕤𝕙𝕖𝕚𝕕

Van 10 november t/m 17 november is de Week van de Mediawijsheid. Er vindt allerlei programmering rondom sociaal gedrag online plaats bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Comedy Classroom op 15 november is onderdeel van deze programmering.

Extra Comedy Classrooms

Naast Comedy Classroom: De taal van emoji’s in de Tilburgse LocHal zijn we door de Bibliotheek gevraagd om ter gelegenheid van de Week van de Mediawijsheid twee extra sessies te doen, en wel over online (a-)sociaal gedrag:

20 november – Waalwijk: https://bibliotheekmb.op-shop.nl/…/comedy…/20-11-2023

30 november – Goirle: https://bibliotheekmb.op-shop.nl/ingang/week-mediawijsheid/3438/comedy-classroom-hierniet/30-11-2023


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *